Неділя, 16 Червня, 2024
Бiльше

    У РПЦвУ знову бідкаються росЗМІ про «захоплення» храмів

    Московський патріархат в Україні знову взявся зводити наклепи на православних вірян ПЦУ, не визнаючи вільне волевиявлення релігійних громад, що бажать покинути РПЦ в Україні.

    Голова представництва РПЦвУ в міжнародних організаціях єпископ Віктор (Коцаба) в інтерв’ю російському виданню Православие.ru розповів «про ворожі дії» проти його церкви і про нібито «насильство над дітьми» збоку ПЦУ.

    «Як і раніше, відбуваються відкриті ворожі дії проти Української Православної Церкви (РПЦвУ – ред.). Сюди можна віднести і втручання держчиновників в церковну сферу, і цькування в ЗМІ, і свавілля місцевої влади, яка займається незаконною перереєстрацією громад Української Православної Церкви (РПЦвУ, – ред.) в Православну Церкву України.”, – заявив представник РПЦвУ.

    Він також відмовився визнати законні голосування релігійних організацій про перехід до ПЦУ і назвав такі дії “захопленнями”.

    Коцаба навіть додав, що «…деякі прихильники ПЦУ, які називають себе християнами, піддають цькуванню дітей, вдаючись часом до прямого насильства».

     

    Найсвіжіше

    Популярне