Бiльше

    У монастирі ПЦУ на Волині замироточила ікона Богородиці, подарована афонськими ченцями

    У монастирі Православної церкви України на Волині замироточила ікона на честь Богородиці, яка була подарована вірянам ПЦУ монахами з Афону.

    Про це повідомляє пресслужба Володимир-Волинської єпархії Православної церкви України.

    “27 вересня у день свята Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього, у монастирі на честь собору 12- ти апостолів м. Володимир-Волинський, замироточила ікона “Всецариця”, яка була привезена з іншими списками чудотворних ікон для молитви і поклоніння віруючим”, – йдеться в повідомленні.

    Зі слів ігумена Трофима, по завершенні літургії до ікони підійшла жінка і побачила, що ангел вгорі ікони покритий чимось на подобу масла, ігумен зазначає, що рідина, яка виступила з ікони є мироточенням.

    У ПЦУ нагадали, що 25 вересня 2021 року, з благословення Преосвященного Матфея єпископа Володимир-Волинського і Турійського у чоловічий монастир на честь собору 12- ти апостолів м. Володимир Волинський (вул. Миколаївська 14) прибули списки чудотворних ікон: Пресвятої Богородиці “Всецариця”, “Троєручниця”, “Достойно Є”, Плащаниця з Поясом Богородиці, які були написані, освячені на Святій Горі Афон і подаровані народу України афонськими ченцями.

    “Перед усіма іконами Бог зцілив багато людей від онкозахворювань, цукрового діабету, алкоголізму, наркоманії, хвороб рук, ніг, очей і суглобів. Допомагав жінкам отримати радість материнства, а також знайти достойного чоловіка. Біля цих ікон моляться за здоров’я, благополуччя та навчання дітей”, – зазначили в ПЦУ.

    Ікони будуть перебувати у монастирі до 1-го жовтня.

    Exit mobile version