Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Обіцяв перевести ув’язненого до іншого колонії: Священника РПЦ засуджено за шахрайство

    Незвичним правопорушенням відзначився священнослужитель Російської православної церкви – колишній клірик Воскресенського собору Кизила (Тува). Представник духовенства присвоїв 65 тисяч російських рублів за, нібито, надання допомоги ув’язненій особі у переведенні до іншої колонії.

    Священник пообіцяв чоловікові, який відбував покарання у вигляді позбавлення волі, що домовиться про його переведення до більш зручного за розташуванням місця ув’язнення. Однак клірик зауважив, що йому для цього знадобиться певна сума коштів на хабарі керівництву РПЦ, які й вирішать вказане питання з Федеральною службою виконання покарань.

    Перший “внесок” склав 35 тисяч російських рублів, та незабаром представник духовенства заявив “клієнтові”, що потрібні ще 30 тисяч на купівлю дискоса та потира. Засуджений чоловік не пошкодував грошей, але після цього священник перестав виходити на зв’язок.

    Безвихідь змусила ув’язненого звернутись до поліції.

    Правоохоронці з’ясували, що за цей час священник перевівся з Туви до Свердловської області, де став настоятелем одного з сільських храмів. Провина клірика швидко була доведена і його було засуджено за шахрайство.

    Водночас, суд врахував факт щирого каяття та наявність у підсудного п’ятьох дітей. Відтак клірику було призначене покарання у вигляді 200 годин обов’язкових робіт.

    “Ахилла” повідомляє, що засудженим священником, імовірно, є Ніколай Рябкін, якого було рукоположено в 2013 році, після чого він служив секретарем Кизильської єпархії. Згодом він перевівся до Алапаєвської єпархії Єкатеринбурзької митрополії РПЦ, та на цей момент його ім’я видалено зі списків духовенства єпархії.

    На момент цієї публікації журналістам не вдалось отримати інформацію про поточний канонічний статус священника Ніколая Рябкіна, як і отримати підтвердження інформації, що засудженим за шахрайство священнослужителем є саме він.

    Exit mobile version