Неділя, 8 Вересня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній: Ми сьогодні захищаємо Богом дану нам землю від Росії

    Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній закликав цінувати державний суверенітет. Він також згадав, що 16 липня 1990 року була підписана Декларація про державний суверенітет України і сьогодні ми захищаємо її від Росії.

    «На жаль, часто люди починають по-справжньому цінувати щось лише тоді, коли розуміють, що можуть це втратити. Наш сусід-агресор довів нам це, в одну мить поставивши під загрозу, здавалося б, такі вже звичні й зрозумілі для нас речі: суверенність, недоторканність території, демократичний лад суспільства, верховенство прав і свобод людини, безпеку народу, його вільний культурний і духовний розвиток… Ці визначальні принципи 31 рік тому Верховна Рада УРСР закріпила в доленосному документі – Декларації про державний суверенітет України», – написав митрополит Епіфаній у Фейсбуці.

    Він зазначив, що цей документ тоді й розпочав утвердження самостійної та незалежної України – здійснення тої великої мрії, якої український народ прагнув віками.

    «З Божою допомогою ця мрія здійснилася, і за ці кілька десятків років ми стали справді незалежними, самобутніми, зміцніли, маємо багато надбань та досягнень. Ми навчилися їх цінувати. І знаємо, як захистити», – додав предстоятель ПЦУ.

    «Відтак ми не віддамо те, що нам так важко дісталося. Вороття назад немає. Ми знаємо, куди і навіщо рухаємося, що захищаємо у нав’язаній нам Росією неоголошеній війні, якої ми не хотіли, не ініціювали і не провокували. Ми сьогодні захищаємо Богом дану нам землю, наш народ, наші цінності і надбання поколінь. Ми залишаємося вірними собі та Господу, нашій державі та її принципам», – підкреслив він.

    Митрополит Епіфаній закликав пам’ятати, з чого починалась наша сучасна державна незалежність.

    «Пам’ятаймо, цінуймо, захищаймо і повсякчас просімо Господа про справедливий мир, єдність поміж собою і Боже благословіння на благо нашого народу», – підсумував владика.

    Найсвіжіше

    Популярне