Бiльше

    Хресна мотохода: Митрополит РПЦ подорожує з “Ночнимі волкамі”

    Очільник Вятської митрополії Російської православної церкви митрополит Марк (Тужиков) вирушив у хресну мотоходу з іконою святого князя Алєксандр Нєвского разом із членами угруповання “Ночниє волкі”, пише “Credo press” з посиланням на телеграм-канал “Церквач”.

    Повідомляється, що православні мотоциклісти проїдуть з Владивостоку до Санкт-Петербургу. Якраз по маршруту руху у місті Томськ архієрея сфотографували у стильній шкірянці. Судячи з зображення, митрополит точно не сумує під час подорожі.

    Митрополичий мотокортеж прибуде до північної столиці РФ 10 липня.

    Нагадаємо, “Ночниє волкі” – російська організація мотоциклістів, яка на початку свого існування, за інформацію деяких ЗМІ, під прикриттям Федеральної служби безпеки РФ займалася наркотрафіком. Протягом останнього часу бере участь у пропагандистських акціях великодержавно-імперської спрямованості, а також у рекламних кампаніях на підтримку персонально Владіміра Путіна.

    Широко відомі факти прямого фінансування “мототуристів” з боку Кремля, спецслужб та злочинних кіл Росії. Вони також користуються відкритим заступництвом РПЦ. “Ночниє волкі” брали активну участь в інтервенції Росії в Криму, унаслідок чого підпали під санкції США і Канади.

    Окрім цього, організація займається пропагандою “русского міра” та російських скрєп за кордоном.

    Наприкінці 2020 року, мерія міста Москва виділили “Федерації мототуризму”, що заснована рухом “Ночниє волкі”, субсидію у розмірі 8,7 мільйонів російських рублів, яка буде спрямована на “надання матеріальної допомоги російськомовним школам за кордоном”.

    Перед цим, “мототуристи” отримали з бюджету Росії 8,4 мільйона рублів на “закупівлю товарів церковного значення для парафій Російської православної церкви за кордоном”, та 4,25 мільйонів рублів на “догляд могил радянських солдатів за кордоном”.

    Exit mobile version