Середа, 26 Червня, 2024
Бiльше

    Занадто буквально зрозумів Євангеліє: У Москві вірянин видавив собі очі поблизу храму РПЦ

    Незвичний прояв глибокої віри продемонстрував мешканець міста Москва: 28 травня цього року вірянин, відвідуючи один з храмів Російської православної церкви, видавив собі очі.

    Про це інформує “Credo press” з посиланням на російські ЗМІ.

    Окремі джерела стверджують, що надзвичайна подія відбулась поблизу храму Воздвиження Хреста Господнього в Алтуф’єво, хоча офіційні ЗМІ конкретне місце інциденту наразі не повідомляють.

    Відомо, що сорокарічний москвич повністю втратив зір. Свідком його “високодуховного” вчинку стала випадкова перехожа, яка й викликала на місце події поліцію та швидку допомогу.

    У повідомленні йдеться, що “набожний вірянин” перебував на обліку у психоневрологічному диспансері і мав окремі ознаки шизофренії. Втім, у ЗМІ не поспішають пов’язувати наявний у нього психічний розлад з його вчинком, оскільки у пам’яті спливає Євангельська заповідь: “Якщо око твоє спокушає тебе, – вирви його” (Марк, 9:47).

    В історії церкви, зокрема, в “Життях святих”, відомі випадки аналогічного буквального виконання біблійних приписів. Чи збирається Російська православна церква проголосити святим москвича, який добровільно видавив собі очі поблизу храму, наразі не повідомляється.

    Найсвіжіше

    Популярне