Бiльше

    Митрополит РПЦ Іларіон закликав захищати кордони Московської Церкви в Україні

    Митрополит Російської православної церкви, глава Відділу зовнішньо-церковних зв’язків (ВЗЦЗ) Іларіон(Алфеєв) розповів про найголовніші задачі очолюваної ним структури.

    У інтерв’ю для “Российской газеты“, на яке посилається офіційний сайт Моспатріархії митрополит РПЦ Іларіон (Алфеєв) порівняв свій відділ Зовнішньо-церковних зв’язків із Прикордонною службою і назвав однією із основних задач захищати кордони Московської Церкви в Україні, які нібито порушив Вселенський патріархат, коли надав Томос про автокефалію Православній Церкві України.

    «Діяльність ВЗЦЗ можна порівняти зі служінням прикордонників: ми покликані охороняти зовнішні рубежі нашої Церкви. Найважчим викликом, […] стали антиканонічні дії Константинопольського Патріарха, який своїм визнанням розкольників в Україні […] зруйнував відносини з Московським Патріархатом […]», – сказав митрополит РПЦ Іларіон (Алфеєв).

    На думку митрополита Московського патріархату, надання автокефалії ПЦУ зруйнувало відносини із Московським патріархатом і стало «головним викликом для РПЦ», але його відділ – ВЗЦЗ – «сприяє виробленню можливих шляхів виходу з цієї важкої ситуації».

    Таким чином митрополит Московського патріархату Іларіон ще раз підтвердив що в Україні існує Російська православна Церква із центром в Москві, яку він назвав «нашою». Аналогічно РПЦвУ назвав і президент Росії Владімір Путін.

    Нагадаємо раніше митрополит РПЦ Іларіон закликав Путіна висловитися про «зовнішньополітичні загрози». Також раніше глава «МЗС» РПЦ Іларіон висловлював думки, що ПЦУ може послабити Росію. 

    Exit mobile version