Бiльше

    Єпископ РПЦ, який намагався незаконно розкопати могилу, отримав посаду в Курганській єпархії

    Єпископ Російської православної церкви Пармен (Щіпєлєв) з Челябінської області призначений вікарієм Курганської єпархії. Про це пише “URA.RU” з посиланням на пресслужбу РПЦ.

    З іменем архієрея пов’язано одразу декілька скандалів, найгучнішим з яких є його спроба розкопати могилу Євдокії Чудіновской (Дунюшкі), коли він керував Троїцькою єпархією.

    Відомо, що у серпні 2019 року Пармен (Щіпєлєв) без погодження з родичами померлої та всупереч думці духовенства зажадав провести ексгумацію місцевої святої Євдокії Чудіновской (Дунюшкі), щоб перевезти її рештки до новозведеного монастиря. Місцеві мешканці виступили  категорично проти такої ініціативи і не дозволили цього зробити, вдавшись до масових протестів та чергувань біля могили Євдокії.

    При цьому повідомляється, що Пармен (Щіпєлєв) навіть намагався помститись тим, хто протестував проти розкопування поховання. ЗМІ пишуть про рішення архієрея про виселення 77-річного клірика з дружиною з будинку, що належить Троїцькій єпархії РПЦ. Таким чином він “покарав” священника за активне перешкоджання ексгумації.

    На момент публікації в Курганській єпархії утримуються від коментарів з приводу призначення скандального архієрея вікарним єпископом.

    Exit mobile version