Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Російські “хранителі скрєп” злякались правди про Другу світову і знову засекретили архіви “красной арміі”

    Міністр оборони Російської Федерації Сєргєй Шойгу скасував дію наказу свого попередника Анатолія Сєрдюкова “Про розсекречення архівних документів красной армії та воєнно-морського флоту за період “велікой отєчєствєнной” війни 1941-1945 років”.

    Про це пише портал “shapito.d3”.

    “Це все, що потрібно знати про “доблесну перемогу СССР над фашизмом” і про “фальсифікацію історії про Другу світову війну”, про яких так голосно скавучить Росія на кожному кроці”, – йдеться у публікації.

    Повідомляється, що Анатолій Сєрдюков розсекретив архіви Другої світової в червні 2007 року. У результаті, дослідники та історики отримали можливість вивчити раніше недоступні матеріали. Одразу ж громадськість почала отримувати правдиві відомості про втрати Совєцького Союзу.

    1946 року тиран і узурпатор Іосіф Сталін заявив про сім мільйонів загиблих серед військових та цивільного населення. Однак, ця цифра, з того часу, постійно зростала.

    Однак, є й інший аспект, на який варто звернути увагу у розрізі сучасних реалій Російської Федерації.

    Пригадаємо, що в РФ вже готовий пакет законопроєктів, що посилюють відповідальність за “реабілітацію нацизму”, якими пропонується посилити “заходи кримінальної відповідальності за заперечення фактів, встановлених вироком міжнародного військового трибуналу, схвалення злочинів, встановлених зазначеним вироком, а також поширення завідомо неправдивих відомостей про діяльність СРСР в роки Другої світової війни”.

    Та не встигли ще російські парламентарі заборонити “неправду”, як військові функціонери поспішили засекретити правду.

    Висновок напрошується недвозначний. “Скрєпоносні та високодуховні” чиновники РФ, які дослідили документи про “доблесть, звитягу, подвиг, високі моральні ідеали військових та мудре керівництво совєцької держави” у 1941-1945 роках, та, що найцікавіше, у період, що передував Другій світовій, самі неабияк нажахались від того пекла, брехні та безумства, що панували в Союзі.

    Архівні документи, імовірно, виявились несумісними з тими казками, які вигадує роспропаганда про Другу світову війну.

    Іншого виходу, окрім закрити доступ до інформації, яка наносить серйозні іміджеві удари по історії Совєцького Союзу та ідеології сучасної путінської Росії, кремлівські функціонери не вигадали.

    Позбавивши шукачів правди, істориків і просто громадян, які відрізняються критичним мисленням, джерела перевірки інформації, що лунає на телеканалах роспропаганди, влада РФ залишила єдиний потік інформації, який буде нав’язувати громадянам єдину правильну ідеологію.

    А на кожного незгодного будуть очікувати норми законодавства про заборону поширення завідомо неправдивих відомостей про діяльність СРСР в роки Другої світової війни, яку російська пропагандистська машина продовжує називати “вєлікой отєчєствєнной”.

    Захист “побєдобєсія” у Росії триває.

    Exit mobile version