Бiльше

    Російська партія відкриває офіс в окупованому Донецьку

    Вперше за весь час окупації Донецької та Луганської областей російська партія відкриє своє представництво на цих територіях, інформує “Новинарня”.

    Офіс “Справедливої Росії – За правду” хочуть відкрити в тимчасово окупованому Донецьку, йдеться у повідомленні партії.

    Зазначається, що голова фракції “Справедливої Росії” у Державній думі Сєргєй Міронов призначив свого помічника Алєксєя Жигуліна повноважним представником партії на окупованому Донбасі.

    Також в Донецьку планується відкриття представницького центру, який прийматиме жителів окремих районів Донецької та Луганської областей.

    Цей центр сприятиме в отриманні російського громадянства, а також у реалізації “виборчих прав” осіб з російським паспортом.

    У Міністерстві закордонних справ України такий намір розглядають як ще один доказ ескалації Росією ситуації в ОРДЛО.

    Про це в коментарі журналісту OBOZREVATEL заявив речник МЗС Олег Ніколенко. Він наголосив, що російська влада продовжує відкрито нехтувати Мінськими домовленостями та здійснювати кроки для затягування нині непідконтрольних Україні районів Донбасу до свого політичного, економічного й електорального поля.

    За словами Олега Ніколенка, після незаконної роздачі паспортів громадян РФ російські партії розгледіли можливість отримання політичних дивідендів.

    “Задекларована мета представницького центру “Справедливої Росії” сприяти реалізації виборчих прав “громадян РФ” – мешканців тимчасово окупованих територій – грубо порушує законодавство та суверенітет України, відкриває поле для фальсифікацій на російських виборах. Останнім часом у Росії ведуться активні дискусії про організацію в ОРДЛО виборів до Держдуми”, – наголосив він.

    Речник МЗС нагадав: Україна вже не раз заявляла, що не визнаватиме легітимність таких голосувань.

    “РФ має нарешті почати виконувати взяті на себе зобов’язання для досягнення політико-дипломатичного врегулювання російсько-українського збройного конфлікту на основі повної поваги до суверенітету України, дотримання вимог українського законодавства та норм міжнародного права”, – підсумував Ніколенко.

    Нагадаємо, у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України підрахували майнову шкоду, якої завдала нашій державі війна, розв’язана Російською Федерацією.

    Очільник відомства Олексій Резніков повідомив, що Україні завдано збитків приблизно на 120 мільярдів доларів США.

    Exit mobile version