Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Єпископ Варсонофій про події в Діловому: Правоохоронці захищали не громаду, а церкву агресора

    Громада Православної Церкви України в с.Ділове, що на Закарпатті, була змушена блокувати дорогу через свавілля влади. Релігійна громада, яка з 2019 року законно вирішує своє право на богослужіння в їх храмі, 5 січня представниками поліції була ганебно відкинута.

    Світлина: ФБ єпископа Варсонофія

    Про це повідомляє єпископ Ужгородський і Закарпатський ПЦУ Варсонофій і просить вибачення у всіх водіїв, хто через свавілля влади був змушений чекати ті години, коли громада відстоювала своє законне право.

    Нагадаємо, 5 січня представники Хустської єпархії РПЦвУ за домовленістю з місцевою поліцією заблокували доступ до храму Успіння Пресвятої Богородиці в с. Ділове громаді ПЦУ, якій законно належить храм.

    Світлина: ФБ єпископа Варсонофія

    “Я шокований! За 6 років мого перебування на Закарпатті таке безчинство вперше! Релігійна громада, яка з 2019 року законно вирішує своє право на богослужіння в їх храмі, сьогодні ганебно представниками поліції була відкинута!”, – наголошує єпископ Фарсонофій.

    За словами єрарха, за цілий день громаду не послухав з можновладців ніхто. І це після того, що релігійна громада в с. Ділове виграла всі суди: від першої інстанції до касації. Хоча у той самий час представників РПЦвУ представники поліції пропускали протягом дня до храму коли ті хотіли.

    “З самого ранку я пробував захистити нашу громаду, телефонуючи до: представників обласної влади – у відповідь ігнор, до керівництва облполіції – у відповідь «почекайте ще 10 днів», до представників СБУ – у відповідь: «почекайте ще 10 днів»…”, – зазначає владика Варсонофій.

    “За мовчазною згодою обласної влади, правоохоронці захищали не громаду, яка навіть судом захищена, прийшла до свого храму, а захищали церкву агресора, і як агресор не тільки територію України захопили,а щей захоплюють храми, з допомогою ПОЛІЦІЇ! ЗНАЮ ЄДИНЕ : БОГ БАЧИТЬ ДОРОГУ ПРАВЕДНИХ,А ДОРОГА НЕ ЧЕСТИВИХ ЗАГИНЕ!! Схаменіться владо!”, – пише єпископ Ужгородський та Закарпатський.

    Exit mobile version