Бiльше

    Незважаючи на економічну кризу болгарський уряд виділив гроші на ремонт та добудову храмів

    Болгарський уряд виділив 2,5 мільйони левів (майже 1,2 млн євро) на ремонт, реставрацію та добудову храмів у країні.

    Кошти підуть на реставраційні роботи в старовинних Бачковському та Троянському монастирях, на ремонт обителі Івана Хрестителя  в селі Жабляно, для церкви Святої Петки в місті Русе, для церкви Святого Духа в селі Бенковські, повідомляє болгарський сайт OFFNews.

    Гроші також передбачені на ремонт будівель Софійської митрополії, Старої митрополії в Ловечі, на зміцнення столичної церкви Андрія Первозванного, а також на продовження будівництва церков у Софії: Св. Стефана в Південному парку та Благовіщення у районі “Дружба-2”.

    “Незабаром дуже великий день – Різдво Христове, і в цій пандемії, в цій фінансовій та економічній кризі довіра людей до Бога надзвичайно важлива”, – сказав прем’єр-міністр Болгарії Бойко Борисов. “Ми подбаємо про те, щоб на Різдво люди були з родинами, щоб вони могли піти до церкви, поставити свічку та відсвяткувати цей надзвичайно світлий день. Це наша мета”, – зазначив Борисов.

    Нагадаємо, що Болгарська Православна Церква живе за Новоюліанським календарем і святкує Різдво Христове 25 грудня.

    Високопреосвященнійший єпископ Белоградчиський Полікарп, вікарій Святійшого Патріарха Неофіта, подякував Прем’єр-міністру за “турботу, допомогу та підтримку в церковних справах”. Він також подякував, що церкви не закривались під час коронавірусної пандемії.

    “Люди справді зміцнювались у своїй надії, увійшовши до храму, спілкуючись із Богом, зі священством, і тому було легше подолати ці потрясіння – фізично, духовно та психічно”, – сказав владика Полікарп.

    Він додав, що з благословення Святійшого Патріарха Неофіта з 20 по 26 грудня духовенство, яке перехворіло на COVID-19, піде до лікарень, щоб помазати недужих, окропити їх святою водою, і просто надихнути їх. Планується, що такі відправи будуть і на свято Богоявлення  – 6 січня 2021 року.

    Exit mobile version