Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    "Давайте пригадаємо: яка держава напала на Україну" – у посольстві США різко відповіли "русскому міру"

    Сполучені Штати Америки та інші західні партнери не керують процесами всередині України. Про це йдеться в коментарі посольства США в Україні на запит “Свободи слова Савіка Шустера”, що було оприлюднено в ефірі телеканалу “Україна” 27 листопада 2020 року, повідомляє “Гордон”.
    У такий спосіб дипломатична місія дала відповідь всім прихильникам “русского міра”, які 24 листопада цього року провели акцію біля будівлі посольства з протестом “проти зовнішнього управління”.
    Представники США наголосили, що співпрацюють з Урядом України прозоро і відкрито, щоб зробити Україну більш безпечною і заможною, щоб допомагати просувати євроатлантичні спрямування України. А звинувачення в тому, що США чи інші західні партнери займаються “зовнішнім управлінням” внутрішніх справ є не просто помилковими, а перевертають реальність з ніг на голову.
    “Якщо говорити про зовнішнє управління, давайте задамо питання: яка держава напала на Україну, позбавила свободи, переселила і піддала тортурам її громадян і несе відповідальність за війну, в результаті якої загинуло понад 13 тисяч осіб? Хто в Україні спонсорує розповсюдження дезінформації, спрямованих на дискредитацію демократично обраного керівництва та реформ, які так нелегко давались?”, – говориться в повідомленні дипломатичного представництва США.
    Нагадаємо, 24 листопада прихильники партії “Опозиційна платформа – за життя”, сере яких нардепи Ілля Ківа, Анатолій Бурмич, Федір Христенко та інші, зібрали під посольством США кількатисячний мітинг. Пікетувальники влаштували перформанс – чоловік у масці схожій на обличчя Джорджа Сороса начепив ошийника на дівчину в національному українському вбранні і водив її по колу.

    Exit mobile version