Понеділок, 16 Вересня, 2024
Бiльше

    На Рівненщині духовенство ПЦУ освятило пам'ятний знак з нагоди надання Томосу

    На Рівненщині у неділю, 2 серпня, у місто Дубно, освятили перший пам’ятний знак з нагоди надання Томосу Православній церкві України. Його встановили біля Свято-Іллінського собору, неподалік пам’ятника Тарасу Шевченку. Захід присвятити 920-й річниці міста.

    Рівно рік тому на місці, де зараз встановлений пам’ятний знак, очільник Православної церкви України Епіфаній освятив наріжний камінь та розповів, що бачить майбутній пам’ятник у вигляді документа у формі сувою, повідомляє, Суспільне.

    За літургією були піднесені молитви про визволення від нашестя чужинців, а також про позбавлення від коронавірусу, та за лікарів, які докладають зусиль у боротьбі з епідемією.
    Пам’ятник освятив архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон у співслужінні численного місцевого духовенства Православної Церкви України. Також архієпископ Іларіон разом із духовенством та представниками місцевої влади поклали квіти до стели пам’яті героїв “Небесної сотні” та загиблих у російсько-українській війні Дубенчан.
    Автором пам’ятного знаку є скульптор Віталій Рожик – творець іншого дубенського пам’ятника Степанові Бандері.
    Нагадаємо, у Маріуполі капелан ПЦУ освятив дошку пам’яті загиблим прикордонникам. Також у зоні ООС капелан ПЦУ помолився за спокій душі 21-річного воїна Олександра Маланчука.


    Найсвіжіше

    Популярне