Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Росія провалила спробу зруйнувати відносини Польщі та України – польський журналіст

    Росіяни намагалися спровокувати переобраного на посаді президента Польщі Анджея Дуду, щоб використати його заяву для підриву українсько-польських відносин.
    Про це в коментарі виданню Guildhall повідомив польський кореспондент радіо Wnet в Україні Павло Боболович (Pawel Bobolowicz).
    Йдеться про дзвінок російських пранкерів польському президенту, в ході якого росіяни під виглядом генсека ООН Антоніу Гутерріша запитали Дуду, чи буде він приєднувати до Польщі український Львів, і створеної в Польщі петиції з вимогою приєднати до України дві польські області – Люблінське і Підкарпатське воєводства.
    «Те, що там є питання про Львів, про Україну, є вагомим доказом того, що це не випадково і не просто жарт якихось пранкерів, а спеціальна операція (російських спецслужб – ред.) Задумана для того, щоб не тільки зробити щось погане всередині Польщі, а й щоб посварити поляків і українців (…) За останні 6 років у нас є багато доказів того, що російські спецслужби, російські політики намагаються посварити поляків і українців. І, звичайно, такі питання, чи має Львів бути польським, тому служать. Очевидно, який це мало викликати результат, але польський президент на це не повівся», – заявив він.
    Польський журналіст вказав на те, що позиція Польщі зрозуміла – вона підтримує Україну і це потрібно брати до уваги, коли ми стикаємося з російської активністю – будь-то офіційна Москва або неофіційна діяльність.
    За словами Боболовича, пранкери можуть бути проєктом російських спецслужб, однією з цілей якого є дестабілізація українсько-польських польських відносин і ситуації всередині Польщі, оскільки деякі польські політики та експерти починають використовувати цю провокацію проти Дуди.
    Боболович зазначив, що в будь-якій країні, де є 35 млн населення, можна знайти 800 користувачів інтернету, які підпишуть абсолютно будь-яку петицію. Тому провокаційну пропозицію віддати Україні Підкарпатське та Люблінське воєводства він називає не прив’язаної до людей «політичною дурістю» і «дуже поганим жартом», адже мета петиції – створити інформаційний привід, а не закликати до реальних дій. На це вказує популяризація петиції в ЗМІ, невідповідна її низький популярності в суспільстві.

    Exit mobile version