Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    У протестах в Сербії, організованих маріонетками Кремля, проросійські ЗМІ знайшли «український слід»

    Події, що відбуваються зараз в Сербії і почасти нагадують погроми в США, особисто у мене викликають дисонанс, з урахуванням «кута» їх висвітлення низкою сербських ЗМІ. З іншого боку, те, що ми можемо бачити в даний час в балканській країні, інакше як «наша пісня гарна й нова, починаймо її знову» і назвати не можна!
    Як відомо, зараз по Сербії прокотилася хвиля протестів, часом з погромами і зіткненнями з поліцією, на тлі оголошення комендантської години в зв’язку з погіршенням епідеміологічної обстановки в країні.
    І, зовсім несподівано, таке собі сербське видання Alo, відоме тісною співпрацею з російськими ЗМІ, раптово повідомляє про те, що в протестах в Белграді брали участь крім громадян Сербії найманці Blackwater, які брали участь у війні в Україні проти російських окупаційних військ на Донбасі. Сама ж стаття вийшла під назвою: «Найманці з України знищили Белград! Нове одкровення про руйнівні протести демонстрантів».
    Даний матеріал так би й залишився непоміченим і потонув в терабайтах інформації, якби його не стали передруковувати інші ресурси. Причому він отримав таку популярність, що посольство України в Сербії зробило офіційну заяву зі спростуванням інформації про причетність громадян нашої країни до протестів в Белграді.
    Хоча сама по собі стаття вже виглядала комічно, адже за протестами в Белграді стояла проросійська організація «Альянс за Сербію», а її лідери – медіамонополіст Драган Джилас і Бошко Обрадович, які є нев’їзними до України через незаконне відвідування Криму – фактично і каталізували погроми і зіткнення з поліцією в Белграді, Новому Саді, Крагуєваце, Ніші.
    Власне, інцидент з «українським слідом» на витовченому російським ГРУ полі рівним рахунком нам не розповідає нічого нового. Нічого нового, оскільки історія про українців, що сіють хаос і дестабілізацію, не нова під Місяцем і звучала з вуст підшефних російській пропаганді журналістів неодноразово. Більш того, не так давно, майже місяць тому, в статті «Російська пропаганда має намір інсценувати український слід в протестах в США та ЄС» я писав і попереджав про підготовку інсценування участі українців в тих чи інших протестах, на що вказувала ціла низка очевидних тригерів.
    Зокрема, в червні через сірий сегмент інтернету у вигляді інформаційних ресурсів невизнаних республік, було проведено вкидання про те, що з України до США і країн Європи нібито будуть відправлені українці, які мають бойовий досвід, для підтримки протестів. Причому, за даними так званої «розвідки» невизнаних республік, фінансування відправки даних націоналістичних груп забезпечує американський бізнесмен Джордж Сорос і екс-президент України Петро Порошенко.
    І, за дивним збігом обставин, «українські націоналісти» вирушили протестувати не на батьківщину Джорджа Сороса, в США, де зараз підвищений рівень активності спецслужб, а в Сербію, комфортну оселю ГРУ, в південному підчерев’ї Європи!
    Ось навіть не знаю, якби я був «бойовиком», фінансованим Джорджем Соросом і Петром Порошенком, то куди-куди, а до Сербії, де найщільніша в Європі агентурна мережа ГРУ, в житті б не подався …
    Звичайно, на даний час «українські бойовики», які дестабілізують Белград, існують лише на сторінках Alo. Але, все ж не забуваємо, хто є справжнім автором цих історій. І, що цьому автору завадить від банального заповнення інформаційного простору страшилками про «українських бойовиків», організувати провокацію, в тому самому Белграді. Тим більше що в Сербії, у цих самих авторів, всі необхідні ресурси і інструменти для подібного роду провокацій є.
    Олександр Коваленко, експерт

    Exit mobile version