Понеділок, 7 Жовтня, 2024
Бiльше

    У Росії побудують храм на честь «подвигу радянських партизан у роки великої вітчизняної війни»

    Будівництво храму на честь «подвигу радянських партизан в роки великої вітчизняної війни» почалося під новгородським містом Сольци.
    Про це повідомляє Інтерфакс-Релігія з посиланням на Новгородську єпархію.
    Ця церква має стати першим «партизанським храмом» у Новгородській області Російської Федерації.
    У єпархії кажуть, що храм зведено там, де у роки війни був центр партизанського руху. Храм закладений поруч з пам’ятним знаком 5 Ленінградської партизанської бригади.
    Варто зауважити подвійну логіку ідеологів РПЦ. Коли в Україні ПЦУ або УПЦ КП чи УАПЦ возвеличували подвиги УПА та інших українських повстанців що боролись із Німеччиною та із СРСР за незалежність України, то в УПЦ МП подавали це як один із чинників чого УПЦ МП не може приєднатись до вищезгаданих Церков.
    Чи буде піднятий ґвалт в інформаційному полі УПЦ МП з приводу побудови церкви  «на честь подвигу радянських партизан в роки Великої Вітчизняної війни »? Звісно, що ні. Бо для Московського патріархату героями є лише радянські партизани, що воювали за СРСР, а не за вільну Україну – воїни УПА.
    Нагадаємо, фресками головного храму Збройних сил РФ Росія продовжує «ґвалтувати історію». Також  священник ПЦУ відреагував на фрески російської церкви головного храму ЗС РФ.

    Найсвіжіше

    Популярне