П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    Скрєпоносці РПЦ засудили демонтаж пам’ятників работоргівцям у США

    «Знесення пам’ятників американським історичним діячам, які були пов’язані з работоргівлею, є спробою переписати історію», – вважає глава відділу зовнішніх церковних відносин Російської православної церкви митрополит Іларіон (Алфєєв).
    Про це повідомляє «Газета.Ру» з посиланням на «Интерфакс».

    «Людям не варто переносити сучасні стандарти на минуле», – вважає священник. За його словами, видатних діячів минулого варто вшановувати зважаючи на ті стандарти, які існували на той час.
    З усього сказаного точно можна зрозуміти, що демонтаж будь-яких пам’ятників викликає болючі асоціації та спогади у всіх вірних «русского міра». Заледве переживши численні «інфаркти та інсульти» від масові руйнації ленінів-сталінів в Україні, Росія впала в таку ж істерику через знесення пам’ятника Конєву в Празі.
    І от зараз, РФ відчула потребу не лишитись осторонь проблеми пам’ятників у такій «ненависній» росіянам Америці. Дивно те, що зазначені монументи ніяк не стосуються Росію та РПЦ. Хоча, одна точка дотику все ж є.
    У нинішнього Кремля і РПЦ є чого остерігатись після тривожного дзвінка з-за океану. Якщо США зараз активно приносить вибачення за работоргівлю і рабовласництво, то рано чи пізно це доведеться зробити і Росії.
    При цьому, знесення пам’ятників всіх російських правителів та діячів часів кріпацтва (де-факто рабовласництва) загрожує повним знищенням роздутої, політично заангажованої і занадто прикрашеної історії Російської імперії. А цього сучасний Кремль допустити не може взагалі.
    Нагадаємо, що демонтаж пам’ятників історичним діячам США розпочався на тлі протестів проти расизму після загибелі афроамериканця Джорджа Флойда при затриманні поліцією.

    Exit mobile version