Понеділок, 16 Вересня, 2024
Бiльше

    Завдяки вірі досягається і уздоровлення, і саме вічне життя, – Епіфаній

    24 травня Блаженніший митрополит Епіфаній разом із братією Михайлівського монастиря звершив Божественну літургію. За богослужінням лунала всеукраїнська молитва за припинення пошесті згубної (епідемії).
    Як повідомляє пресслужба ПЦУ, після прочитання Євангелія предстоятель помісної Української Православної Церкви звернувся до вірян із словом проповіді.
    Головні тези проповіді предстоятеля ПЦУ:

    • Завдяки вірі досягається і уздоровлення, і саме вічне життя.
    • Читання з Євангелія під час літургії дають нам вказівку на одне й те саме – на віру.
    • «блаженні ті, що не бачили й увірували» (Ін. 20:29).
    • Ті люди, які прийняли Ісуса, і вірують у ім’я Його, Бог дав силу дітьми Божими бути, «які не від крови, не від похоті плотської, не від хотіння чоловічого, а від Бога народилися» (Ін. 1:10-13).
    • Церква звершує служіння свідчення про Христа розіп’ятого, похованого і воскреслого.
    • Не всякому і не завжди Бог відкриває Себе, але відкриває Себе і дає пізнати істину тим, хто щиро і насправді хоче пізнати її.
    • «Якщо ти закриваєш очі, коли Бог являє істину, якщо ти затуляєш вуха, коли Бог промовляє до тебе, якщо ти душу свою, серце своє лишаєш закам’янілими і незворушними – то хіба маєш право нарікати на Бога, коли блукаєш манівцями у темряві віку цього, будучи в облещенні від його лукавства і неправди?».
    • Люди що не хочуть пізнати Бога схожі на тих про яких описано в Євангелії «Згрубіло серце людей цих, і вухами туго чують, і очі свої стулили, щоб не побачити очима, і не почути вухами, і серцем не зрозуміти, і не навернутися, щоб Я зцілив їх» (Мф 13:15).
    • Фарисеїв навіть перед явним чудом замість покаяння і навернення виявляють лише більшу запеклість у неправді.
    • «Віра ж є здійснення очікуваного i впевненість у невидимому» (Євр. 11:1)  – Така істинна віра невидиме робить видимим, сподіване і очікуване – таким же твердим і ясним, як і те, що вже є і сталося.
    • Все, абсолютно все в житті нас, як розумних особистостей, пов’язане з вірою. Питання полягає лише в тому – яку віру, а краще сказати – віру, довіру до кого чи до чого ми обираємо? Адже гріхопадіння перших людей, прабатьків Адама і Єви, сталося якраз тому, що між довірою до слів Божих і довірою до змія – людина обрала друге, а не перше.
    • «Людині властиво помилятися», стверджували давні мудреці світу. Але є непохитна точка опертя для наших суджень, у якій ми можемо бути впевнені, це – Бог. Він є цим мірилом і наріжним каменем, твердою і непохитною основою.
    • Всі Євангельські зцілення звершені завдяки вірі в Ісуса Христа.
    • В час, коли ми продовжуємо боротися з поширенням згубної хвороби, ці свідчення звучать для всіх як заклик: якщо хочеш не просто мати тілесне здоров’я, але осягнути спасіння та вічне життя – віруй в Ісуса Христа, Сина Божого!

     

    Найсвіжіше

    Популярне