Неділя, 29 Вересня, 2024
Бiльше

    На Закарпатті селяни виступили проти незаконного будівництва московського монастиря

    В селі Дунковиці Іршавського району Закарпатської області складається напружена ситуація через незаконне будівництво споруди Московськовського патріархату. Більшість мешканців села є греко-католиками, але монахи з монастиря РПЦвУ з недалекого Сільця намагаються створити осередок московської церкви у Дунковиці.
    Як повідомляє сайт Трибуна, один з монахів Московського патріархату придбав занедбаний будинок на початку села нібито для своїх хворих матері та брата, але стало відомо, що там планується організувати монастир (чи скит). Священнослужитель вже встряє у побутові конфлікти з сусідами. Жителі Дунковиці зібрали понад 700  підписів (все населення Дунковиці складає біля 800 осіб) проти створення осередків релігійної організації, центр якої знаходиться в країні агресора.
    Спочатку мешканці Дунковиці не були категорично проти будівництва, але законним шляхом, а тепер вже категорично проти, законні методи монах хоче обійти, тому ніякого будівництва, а тим більше московської церкви в період війни не дозволять.
    Нещодавно до представника РПЦвУ прийшли голова села, куратор з греко-католицької церкви, поліція, але він продовжує роботу. Люди обурені, готові протестувати. Навіть готові дорогу перекривати якщо їх підписи нічого не варті.
    Нагадаємо, Московська церква на Буковині засекретила дані про кількість хворих батюшок (документ).

    Найсвіжіше

    Популярне