Субота, 28 Вересня, 2024
Бiльше

    Українофобія архієпископа Іони Черепанова на тлі «побєдобєсія» «русского міра»

    Відомий архієпископ Російської православної церкви в України (УПЦ МП) намісник Свято-Троїцького Іонинського монастиря в Києві Іона (Черепанов), який нещодавно оголосив про своє одужання від коронавірусної хвороби, відзначився скандальним постом на власній сторінці Facebook.
    Владика Іона, який вважається українофобом, різко висловився в адресу Дня пам’яті та примирення, який відзначається в Україні 8 травня.
    «Пам’яті і примирення. Так, ми пам’ятаємо, що 9 травня 1945 року був переможений нацизм – породження диявола. Примирення же з дияволом неможливе!» – лаконічно пише архієрей РПЦвУ.

    Так хто ж просив владику примирятись з дияволом?
    Офіційно дата носить назву День пам’яті та примирення, однак, до прикладу, Вікіпедія подає більш ширшу назву, яка виглядає як: День пам’яті жертв Другої світової війни, та примирення між країнами-учасниками Другої світової війни.
    Вочевидь, архієпископ Іона (Черепанов) хотів показати, що примирення з сучасними Німеччиною, Італією, Румунією та іншими державами-учасницями Другої світової війни не є можливе, бо там панує диявол.
    Або ж він красномовно натякає, що лозунг «можем повторить» не є просто словами, а означають справу принципу, яка лежить в основі сучасного «русского міра».
    Чи все ж таки, клірик просто патологічно ненавидить Україну та піддає критиці перехід держави на життя за календарем цивілізованого світу?
    Для мислячих українців день 8 травня став усвідомленням катастрофи Другої світової війни, часом вшанування всіх жертв страшного кровопролиття і основним нагадуванням того, що війна не повинна повторитись більше ніколи, а європейські держави мусять покласти в основу своїх взаємовідносин мир та повагу.
    На відміну, ідеологи «русского міра», вочевидь не поважають мир та взаємну повагу. Тим більше, запобігання новим воєнним конфліктам точно не є пріоритетом для всіх кремлівських підданих, не залежно від місця проживання та діяльності. Бо всезагальне примирення означало б для Росії втрату такого необхідного зовнішнього ворога, що поставило б під великий сумнів сам сенс існування великоросійської імперії на сучасній карті світу.

    Найсвіжіше

    Популярне