Неділя, 29 Вересня, 2024
Бiльше

    «Мета Туреччини — окупація та отуреччення всього Кіпру», – предстоятель Кіпрської Церкви

    27 вересня 2024 року архієпископ Кіпру Георгій прибув до міста Комотіні (Греція) для участі в святкових заходах. Його урочисто зустріли митрополит Маронії та Комотіні Пантелеймон, місцева влада та жителі міста.

    Про це повідомляє orthodoxia.info

    Відбулася святкова літургія, на якій архієпископ Георгій виступив із промовою, закликаючи до єдності греків та кіпріотів і звернув увагу на небезпеку “турецької загрози” для Кіпру. Він підкреслив, що окупація острова становить найбільшу загрозу для грецького світу.

    Зокрема, він зазначив: «Сьогодні Кіпр страждає найбільше і стикається з найсерйознішою небезпекою, з якою він коли-небудь стикався: небезпекою турецтва». Спостерігаючи за подіями, нікому вже неважко розрізнити кінцеву і незмінну мету Туреччини, яка полягає в окупації та тюркізації всього Кіпру. Цю мету, як вона наголосила, Туреччина прагне реалізувати трьома шляхами: а) проміжне незаконне вирішення кіпрської проблеми, б) врегулювання і в) залякування.

    Завершились заходи поминальною молитвою за загиблих під час турецького вторгнення 1974 року та культурною програмою, присвячену Кіпру.

    Нагадаємо, єпископ Вселенського патріархату очолив заупокійну службу в Брісбені для жертв вторгнення на Кіпр.

    Найсвіжіше

    Популярне