П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Вселенський Патріарх: Патріарх Ілія об’єднує весь грузинський народ

    Вселенський Патріарх Варфоломій очолив Божественну літургію на свято Вознесіння Господнього в храмі Святого Георгія в Едірне у четвер, 25 травня 2023 року.

    Про це повідомляє Orthodox Times.

    За богослужінням молилися посол Грузії в Туреччині Георгій Джанджгава, голова Генерального консульства Грузії в Константинополі Заза Надірадзе, ректор Сохумського державного університету Зураб Хонелідзе та численні віряни з грузинськомовної громади Константинополя.

    Ця подія стала важливою для грузинськомовної громади Константинополя, оскільки вона дала їм можливість зібратися разом і відсвяткувати свою віру і культуру.

    Одразу після Божественної літургії архімандрит Еліас Джінджолава, священик Церкви та предстоятель грузиномовної православної громади Константинополя, подарував Вселенському Патріарху видання грузинською мовою книги «Варфоломій – місія і бачення»

    Вселенський Патріарх подякував архімандриту Еліасу Джинджолаві за його ініціативу перекладу цієї біографічної книги грузинською мовою, а також за всю роботу, яку він виконує в Константинополі.

    Він також подякував доповідачам, а також усім дописувачам видання, а наприкінці свого виступу звернувся з братерським привітанням до Патріарха всієї Грузії Ілії, який, за його словами, є лідером, який об’єднує весь грузинський народ. .

    Одразу після цього хор «Ертоба» з Грузії заспівав церковні піснеспіви, а опівдні Вселенський Патріарх освятив трапезу, що відбулася в Залі громади.

    Найсвіжіше

    Популярне