Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    ⁠У храмах УПЦ (МП) досі поминають Кіріла, – отець Андрій Пінчук

    Про це розповів «заборонений у служінні» УПЦ (що в єдності з МП) настоятель храму в селі Волоське на Дніпропетровщині отець Андрій Пінчук.

    За його словами, після Собору зміни були проголосовані, але не були оприлюднені.

    «А по-друге, Церква так і не позбулася свого промосковського фундаменту. Це проявляється, зокрема, у тому, що на парафіях досі виправдовують війну: тобто «не все так однозначно», «мы, три братские народа, должно жить в мире» – це те, що я особисто чув», – зазначає настоятель храму в селі Волоське.

    Отець Андрій Пінчук пояснює, що у церквах і досі присутнє поминання Патріарха Кирила. «Бо я можу назвати тільки одну єпархію, де це відсутнє повністю. В інших єпархіях парафії досі поминають – десь десять парафій, десять тридцять, а десь й сто… Там вперто продовжують молитися за Гундяєва», – ділиться інформацією Андрій Пінчук.

    «Заборонений у служінні» УПЦ (МП) запевняє, що особливих змін у Церкві немає, як приклад він наводить те, що у грудні було засідання Синоду, де митрополит черкаський Феодосій наполягав на тому, що УПЦ (МП) має терміново поглибити спілкування з патріархом Кірілом, бо «мы – один народ».

    «Плюс, Синодом УПЦ (МП) так і не були покарані колаборанти: ізюмський митрополит Єлисей, луганський митрополит Пантелеймон, ровеньківський архиєпископ Аркадій, тульчинський митрополит Іонафан, черкаський митрополит Феодосій, колишній кіровоградський митрополит Іосаф,– йому вже й вирок винесли, але церковним судом не покарали. Взагалі нікого не покарали. Всіх їх захищає Синод УПЦ (МП)», – підсумував Пінчук.

    Найсвіжіше

    Популярне