Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    «Священної війни ніколи не буде», – патріарх Варфоломій

    Вселенський патріарх Варфоломій, з нагоди святкування свята віддання Пасхи Христової, очолив у середу, 24 травня літургію у храмі святого Георгія.

    У своїй проповіді він звернув увагу на деякі аспекти війни, зазначивши, що вона ніколи не буде священною, передає сайт “Світло Фанару”.

    «Нове творіння, яке дарує нам Воскреслий Господь, не допускає ненависті і ворожнечі, а тільки любов, любов без меж, поблажливість і розуміння. Таким чином усі знають, що ми є справжніми учнями Воскреслого Господа, якщо маємо любов один до одного і до всіх. І якщо ми завжди і тільки проповідуємо мир і спілкування між людьми і народами, а не війну, навіть охрещуючи її “святою” на догоду авторитарній світській владі! “Священної війни” ніколи не було і вже точно ніколи не буде! Священство і війна – це два поняття, які за своєю природою є протилежними і взаємно суперечливими, і не можуть співіснувати в жодній формі!», – зазначив предстоятель Вселенського патріархату.

    Патріарх Варфоломій каже, що цю істину не забуває Свята Велика Христова Церква, яка протягом століть, «з цього самого міста, попри безліч змін і перестановок, не переставала проголошувати її на всі кінці світу, близьким і далеким “славну благовість Воскресіння”, співати “Христос Воскрес”, переживати Воскресіння Господнє як живу реальність, як екзистенційну подію в житті вірних”».

    Нагадаємо, патріарх Варфоломій назвав Воскресіння Христове початком і кінцевою метою нашого духовного життя. Він також патріарх Варфоломій відвідав відкриття культурного центру в Стамбулі

    Найсвіжіше

    Популярне