Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Віряни проголосували за вихід парафії з УПЦ (МП) до ПЦУ на Хмельниччинні

    21 травня у селі Зіньків Білогірської громади відбулись загальні парафіяльні збори. На них селяни більшість голосів підтримали перехід храму з УПЦ (в єдності з МП) до ПЦУ.

    Про це по­ві­до­мив бла­го­чин­ний отець Білогірського округу ПЦУ Сте­пан Ма­ковсь­кий.

    Після зборів у церкві пролунала молитва українською, написав Степан Маковський: “Ми усі разом помолились у старовинному храмі за воїнів та звільнення нашої держави від ворога”.

    Як повідомила Хмельницька ОВА, на Хмельниччині зареєстрували статути ще 9 парафій Православної церкви України, які раніше підпорядковувалися УПЦ московського патріархату.

    Загалом із початку повномасштабної війни в області зареєстровано статути 198 релігійних громад УПЦ московського патріархату в новій редакції, 169 з яких перейшли в ПЦУ та 29 – в незалежні православні громади.

    У цілому ж побудова української державності потребує насамперед єдності, а не релігійних та церковних розколів.

    На початку травня у ПЦУ повідомляли, що єпископ Хмельницький Павло прийняв уповноважених громадами парафіян храму Вознесіння Господнього села Зіньків Хмельницького району.

    З точки зору єдності українського суспільства, спільна молитва за звільнення України від чужинців – це важливий крок до подолання розколу. Церква повинна бути виразником духовних цінностей, які об’єднують, а не роз’єднують людей.

    Нагадаємо, в храмі на Буковині, який перейшов до ПЦУ, провели богослужіння українською мовою.

    Фото: Степан Маковський

    Найсвіжіше

    Популярне