Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Російська протестантська церква “Блага вість” відмовилась молитись за Україну в Естонії

    Російська протестантська Церква віри Євангельської “Блага вість” відмовились узяти участь у планованій молитві за Україну в Таллінні (Естонія), після того, як до заходу приєднався Український Міжцерковна Рада із вимогою підтримки молитви за перемогу України у війні.

    Старший пастор Павло Реннер заявив, що церква “Блага вість” продовжує допомагати постраждалим від війни та молиться за владу Росії, але не бажає брати участь у політичних заходах, повідомляє сайт Церкви “Блага вість”.

    «Ознайомившись із програмою заходу “Молитва за Україну”, запланованого на 27 травня 2023 року, де враховано побажання Української міжцерковної Ради [Української Міжцерковної Ради (УМР)], ми не вважаємо цю подію духовною, а розглядаємо як політичну, не вітаємо проведення та не підтримуємо організаторів – рух “Шукачі Бога” та його лідера Сергія Шидловського», – пояснив російський пастор-протестант Реннер.

    У заяві лідера церкви “Блага вість” Павла Реннера сказано, що “як християни, ми продовжуємо молитися за владу” росії.

    Заяви лідер протестантської Церкви “Блага вість” свідчать про те, що вони не засуджують російську агресію і не підтримують Україну, яка захищається від окупантів. Така позиція є неприйнятною не тільки із християнської, але зі світської точки зору.

    Реннер також заявив, що як християни вони продовжують молитися за “владу” Росії. Це означає, що вони підтримують путінський режим і є співучасниками всіх злочинів кремля проти українців.

    Нагадаємо Кремль намагається відбілити репутацію РПЦ і УПЦ (МП) руками грецьких єрархів.

    Найсвіжіше

    Популярне