Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    «Настав час випробувань», – митрополит УПЦ (МП) Лонгін знову маніпулює правдою

    Проти намісника Банченського монастиря УПЦ (МП) Лонгіна (Жара) поліція відкрила справу та викликає на допит, через розпалювання релігійної ворожнечі.

    Той у відповідь згадав за Бога і почав прикриватись вірою, так наче він страждає не через злочини проти України, а за Христа. Відео опубліковане на сайті УПЦ (МП), передає Духовний Фронт України.

    «Нині і для мене настав час випробувань! Щоби вам не казали, щоби ви не почули, я був і залишаюся вірний Українській Православній Церкві, вірний блаженнішому митрополиту Онуфрію, вірний своїй державі Україні» — сказав митрополит Лонгін.

    У описі до відео, представники Чернівецької єпархії УПЦ (МП) прямо пишуть, що священнослужителів нібито змушують стати “на коліна не перед Христом, а перед царем світу цього”. Саме так “інтерпретують” проросійську діяльність єрарха УПЦ (МП) його підлеглі.

    У зв’язку з цим потрібно підкреслити, що Віра не є виправданням проросійської або іншої діяльності, яка є правовим порушенням або загрожує національній безпеці. Всі люди, включаючи священнослужителів та релігійних лідерів, мають дотримуватися закону, а не ховати колорадські стрічки за рясою.

    Використання аргументу “страждання за Христа” є спробою отримати симпатію та ухилитися від відповідальності за можливі правові порушення. Це маніпуляція, спрямована на відвернення уваги від суті справи.

    В цілому, до таких заяв треба ставитися з обережністю та критично оцінювати їхній сенс і спрямованість. Намагання приховати свої дії за риторикою про “страждання за Христа” не виправдовує дій, якщо вони становлять загрозу національній безпеці та суспільству.

    У поліції області зазначили, що у рамках розслідування кримінального провадження проводяться всі необхідні слідчо-процесуальні дії. Також додали, що це наразі вся інформація, якою володіє поліція.

    Нагадаємо, у ЗМІ писали про подвійну гра митрополита Лонгіна. Раніше митрополит УПЦ МП Лонгін ігноруючи звірства окупантів, просив «шукати провину в себе».

    4 грудня єрарх УПЦ (в єдності з Московським патріархатом), митрополит в Банченах Лонгін (Жар) закликав вірян не звертати уваги на дії влади і СБУ, а просто “молитися, любити своїх ближніх і служити Господу”. Єрарх чомусь вважає, що знешкодження колаборантів в рясах це – боротьба із Церквою. Він зробив провокативну заяву про те, що Українська держава почала війну проти власного народу: «Наша держава розпочала війну проти Бога, Церкви Божої та проти українського народу», – зазначив митрополит Лонгін (Михайло Жар).

    Найсвіжіше

    Популярне