П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Місто Афіни вручило Вселенському Патріарху найвищу відзнаку

    Місто Афіни в суботу запропонувало Вселенському патріарху Варфоломію свою найвищу відзнаку – нагороду «Efkleis Athineos» або «Видатний афінянин», яку вручив мер Афін Костас Бакоянні під час церемонії в муніципальному музичному театрі «Марія Каллас» в Олімпії. Архієпископ Афінський і всієї Греції Ієронім.

    Премія присуджується вперше і на підставі рішення міської ради присуджується видатним особам виняткової етики, які зробили багатий і постійний внесок у захист прав людини, принципів свободи та допоміг продемонструвати світову та грецьку культуру протягом багатьох років.

    У своїй промові Бакояніс наголосив на щоденних труднощах, з якими стикається патріарх Варфоломій під час виконання його глобальної місії, і сказав, що нагорода є знаком поваги та любові та чітким посланням, «що ми готові захищати яскравий світоч Православ’я та грецької нації з всі наші сили».

    Він також зазначив, що це історичний день для Афін, оскільки місто офіційно передало Вселенському патріархату церкву Святого Миколая на вулиці Василісіса Софія, щоб вона офіційно слугувала базою Патріархату в грецькій столиці.

    Вселенський патріарх Варфоломій подякував Бакоянні та муніципальній раді за нагороду, високо оцінивши їхню роботу в Афінах, особливо щодо допомоги незахищеним групам населення та дітям, а також за надання в концесію церкви Святого Миколая. 

    Найсвіжіше

    Популярне