П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У Рівному обирають найкращий проєкт нового собору ПЦУ

    У Рівному обирали найкращий проект собору ПЦУ. Понад пів року тому було оголошено відкритий конкурс ідей для архітекторів. Вони мали розробити проекти будівництва храмового комплексу та житлового кварталу. За цей час митці встигли підготувати 29 варіантів. 19 травня їх розглянуло журі, а вже наступного тижня віддати свій голос за найкращий проект зможуть і рівняни.

    До розробки проекту залучили архітекторів з усієї України, повідомляє Itvmg.

    Капсулу під будівництво нового храму Святого великомученика Георгія Переможця, який невдовзі з’явиться в районі ЖК “На Щасливому”, заклали минулого року на Покрову. Тоді до Рівного приїжджав Митрополит Епіфаній. Аби визначитись зі стилем майбутнього храмового комплексу було оголошено відкритий архітектурний конкурс ідей.

    Головне завдання – гармонійно поєднати новий собор та житловий квартал поруч. Цей собор за задумом митців має знаменувати собою нашу перемогу. Тому, на думку журі, пріоритетне завдання – зробити його унікальним та сучасним. Окрім того важливо, аби храмовий комплекс ввібрав у себе українську автентичність.

    До складу журі конкурсу увійшли архітектори, митці, експерти та представники духовенства. Кожен із них спочатку мав опрацювати проєкти самостійно, виставити власні оцінки, і лише після цього разом з колегами обрати переможців.

    Свої оцінки журі поки що триматимуть в таємниці. Адже з 21 по 26 травня усі роботи представлять у виставковій залі обласної організації національної спілки художників України. Це роблять, аби рівняни змогли самостійно проголосувати за найбільш вподобаний варіант. Після цього будуть оголошені митці, які зайняли 1, 2 та 3 місце, а також той, хто отримав приз глядацьких симпатій.

    Переможці конкурсу отримають винагороди, а найкращу роботу згодом втілять в життя.

    До слова, до фінансування будівництва храму можуть усі охочі.

    Найсвіжіше

    Популярне