П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Говорили про збереження сім’ї та донатили на ЗСУ: у Черкасах відбувся форум присвячений сімейній тематиці

    Як розповів Суспільному голова ГО “Рух Реформації” Валерій Бєляєв, нині чимало українських сімей стикнулися з новими проблемами, які можуть підірвати стабільність та добробут в їхньому домі.

    “Війна стала додатковим фактором негативного впливу. Тому ми вважаємо надважливим разом шукати розв’язання проблем, з якими зіткнулися українські сім’ї”, – зазначив Валерій Бєляєв.

    Серед основних спікерів на форумі був автор курсу “Основи сім’ї”, доктор філософії Адріан Буковинський, а також голова Асоціації “Новомедіа” Руслан Кухарчук, голова міжфракційного депутатського об’єднання, депутат Уманської районної ради Сергій Діденко, пастор, педагог Анатолій Лихолай.

    Руслан Кухарчук говорив про моральне лідерство України на європейському континенті – в контексті теми сім’ї:

    “Те, що ми називаємо сімейні цінності, природна сімейна модель, це базова фундаментальна природа речей. Інакше людство не може існувати. Сім’я — це те, що потрібно для існування української держави і нації”.

    Адріан Буковинський зауважив, що нині серед проблем, які виникають в українських сім’ях — сирітство та розлучення. Вони можуть спричинити демографічну кризу:

    “Ми всі хочемо бачити в Україні повноцінну сім’ю, але таких, на жаль, тільки 10 відсотків. Тобто 90 відсотків не справляються з тим, що хоче. Відповідно ми даємо навчальні програми, які допомагають досягти кращих результатів”.

    На форумі охочі могли задонатити на допомогу Збройним Силам України. За словами голови ГО “Руху Реформації” Валерія Бєляєва, подібні зустрічі заплановані й в інших містах області.

    Найсвіжіше

    Популярне