Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Колишній політтехнолог протодиякона УПЦ (МП) Новінського закликав бомбити Україну

    18 травня колишній політтехнолог підсанкційного олігарха Вадима Новінського Михайло Павлів прокоментував останні масові російські бомбардування України. В ефірі пропагандистського телеканалу «Звєзда» Павлів заявив, що «знищення української логістики – це прекрасно», передає «Главком»

    Помічник колишнього народного депутата та диякона УПЦ (МП) Вадима Новінського Михайло Павлів досі лишається громадянином України, перебуває у Москві і активно виступає на пропагандистських ресурсах на підтримку війни Росії проти України.

    «Ми повинні знищувати їхню логістику, бо це рятує життя наших бійців на фронті… Це чудово… Для мене весь цей радіаційний галас глибоко вторинний. Пріоритетне тут те, що дуже ефектна атака наших російських повітряно-космічних сил, серйозний підрив оборонних та наступальних можливостей України… Це вже добре, адже це наші склади, це наші штаби, це те, що в нас не постраждає. Якщо говорити про снаряди із збідненим ураном, то це взагалі чудово, чим менше їх буде на фронті, тим успішніше наша техніка функціонуватиме. Тому це чудова історія, це ключове та головне», – заявив Павлів в ефірі пропагандистів.

    Крім того, в ефірі телеканалу Збройних сил РФ колишній політтехнолог Новінського навіть заявив про «загрози» від вивчення білоруської мови в Білорусі та «загрози білоруського майдану», висловлюючи «всю надію на білоруську КДБ».

    Коментар Павліва щодо бомбардувань України є неприйнятним і аморальним. Кілька важливих моментів:

    1. Знищення логістики української армії не “прекрасно”, як стверджує Павлів. Це завдає шкоди здатності України оборонятися від російської агресії і може призвести до більшої кількості жертв серед цивільного населення.
    2. Російські бомбардування українських міст – це воєнні злочини та порушення міжнародного гуманітарного права.
    3. Заяви Павліва щодо Білорусії є небезпечними та несуть загрозу регіональній стабільності. Вивчення рідної мови в Білорусії є правом людей, а не “загрозою”.
    4. Своїми коментарями Павлів демонструє повну підтримку російської агресії та військових злочинів, що вчиняються проти України. Він повинен бути притягнутий до відповідальності за зневажливі коментарі щодо жертв в Україні.

    У підсумку коментарі Павліва є аморальними, небезпечними та заслуговують на найрішучіші засудження.

    На початку травня стало відомо, що СБУ арештувала 230 об’єктів підсанкційного спонсора УПЦ (МП) Новінського. Також СБУ арештувала активи Новінського на понад 144 млн грн.

    Нагадаємо, митрополит УПЦ (МП) Климент переконує, що вони “незалежна” Церква, що отримала “Томос” у 1990 році.

    Найсвіжіше

    Популярне