Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Афінський Єронім прийняв у себе патріарха Варфоломія

    Вселенського патріарха Варфоломія 19 травня вдень прийняв у Святій Архієпископії Афін архієпископ Афінський і всієї Греції Єронім.

    Як повідомляє сайт “Світло Фанару“, архієпископ привітав патріарха і згадав про святу чудотворну ікону Богородиці “Аксіон Есті”, яка перебувала в митрополичому храмі в попередні дні, підкресливши, що “велика кількість побожних християн, які прийшли, щоб віддати Божій Матері почуття глибокої любові, пошани і відданості до Особи Ангельської Владичиці та вияв їхньої пошани до нашої Святої Церкви, поживи нашого народу, – все це та багато іншого було приводом для подяки і прославлення імені Бога отців наших, який живе в серцях нашого побожного народу”.

    Архієпископ Єронім також наголосив, що за згодою муніципалітету Афін, архієпископія вирішила передати Вселенському патріархату церкву св. Миколая, для літургійних потреб Святої Матері-Церкви Константинопольської.

    У своїй відповіді патріарх згадав про любов і повагу архієпископа до Вселенського патріархату ще з часів його перебування на посаді митрополита Фів і запевнив, що між ними існує взаємна пошана і любов. Патріарх Варфоломій також подякував йому за підтримку патріархату та допомогу від Елладської Церкви, а особливо за фінансову підтримку парафій Вселенського престолу, які зазнають труднощів. Він також висловив вдячність за передачу історичного храму Святого Миколая.

    Нагадаємо, Вселенський патріарх Варфоломій відвідує Афіни із триденним візитом.

    Найсвіжіше

    Популярне