П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦ бере на себе функції ППО: облітали з іконою території для захисту від безпілотників

    Днями літаки та гвинтокрили Росгвардії разом із священниками РПЦ провели обльоти з чудотворним образом преподобного Серафима Саровського територій Російської Федерації, що “перебувають у зоні потенційної загрози ворожих безпілотних літальних апаратів”.

    Обльоти було здійснено з благословення голови синодального відділу митрополита Ставропольського та Невинномиського Кіріла, повідомляє сайт РПЦ.

    Обльоти проводилися на військовому транспортному літаку Іл-76 та військовому гелікоптері Мі-8; завідувач сектору Росгвардії єрей Роман Богдасаров прочитав молитви про Святу Русь, преподобного Серафима Саровського та царя-страстотерпця Ніколая.

    У РПЦ зазначають, що ікона преподобного Серафима Саровського, з якою відбувалися обльоти, була написана відразу після канонізації Серафима Саровського 1903 року. Через рік імператор Ніколай II благословляв цим образом солдатів Закатальського полку, які йшли на російсько-японську війну.

    “Ця ікона вже кілька разів побувала у підрозділах Росгвардії на фронті СВО, у тилу та у військових шпиталях. Ікона була надана з колекції Музею останнього російського імператора Ніколая II, створеного на основі приватної колекції мистецтвознавця та реставратора А.В. Ренжина”, – зазначають в РПЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне