П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Михайлівська церква у Сваляві отримала статус «Пам’ятки культурної спадщини»

    Церква Архистратига Михаїла, що розташована у Сваляві, що на Закарпатті, нарешті отримала статус «Пам’ятки культурної спадщини».

    З ініціативи в.о. Свалявського міського голови Мирослави Скрипинець Свалявська міська рада розробила комплекс заходів зі збереження цієї пам’ятки архітектури XVIIІ століття, перлини туристичної Свалявщини, повідомляє Свалявська міська рада.

    Символічно, що у День вишиванки і в Міжнародний день музеїв, які відзначали 18 травня, до Свалявської громади завітала директор ТОВ «Реставраційно-технологічний центр» Аліса Святина, щоб подарувати інформаційну дошку «Пам’ятка культурної спадщини». Інформаційну дошку встановлено на фасаді Михайлівської церкви.

    «Надзвичайно важливо зберегти для наших нащадків скарби багатовікової культури, у тому числі – й пам’ятки культурної спадщини. Відрадно, що саме сьогодні, у День вишиванки і в Міжнародний день музеїв, легендарна Михайлівська церква 1759 року першою на Закарпатті отримала «Блакитний щит» – захисну емблему Гаазької конвенції 1954 року про охорону культурних цінностей у разі збройного конфлікту. Вірю, що в мирний час до Сваляви, у цю мальовничу місцину, помилуватися пам’яткою архітектури приїжджатиме чимало гостей Срібної Землі. Наполегливо працюємо, щоб зберегти неоціненний скарб, який маємо в Свалявській громаді», – прокоментувала подію в.о. Свалявського міського голови Мирослава Скрипинець.

    Найсвіжіше

    Популярне