П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    У Тернополі благодійному фонду протестантів, склад якого згорів від російської ракети, допомогли благодійники з ПЦУ

    У Тернополі благодійний фонд “Хвилі змін”, який співпрацює з Православною Церквою України, допоміг благодійному фонду “Світло Реформації”, склад якого згорів від ракетного удару.

    Про це розповів “Суспільному” керівник БФ “Світло Реформації” Іван Гонтар. Він опікується видачею допомоги у баптистських церквах.

    За його словами, на складі зберігали понад двісті продуктових наборів, які планували роздати до Дня матері. Коли приміщення згоріло, думали скасувати захід.

    “Ми в п’ятницю і в суботу приготували ці пакунки. У понеділок в нас була запланована видача сім’ям, матерям наших полеглих героїв. Усе згоріло через ракетне влучання й через пожежу, яка виникла. Ми вже майже скасували цю допомогу, але пан Руслан і члени благодійного фонду “Хвилі змін” сказали, що готові виступити партнерами заходу”.

    Відтак, допомогу завантажили зі складу іншої громадської організації, яка співпрацює з Православною церквою України, і таки вручили.

    “Одна з ракет влучила поблизу нашого складу. Фото в соцмережах – це наш склад. Досі дещо тушать, все знищено, все згоріло. І те, що ми планували видавати, теж знищено. Ворог дістав і до Тернополя. Але друзі пізнаються у двох ситуаціях: це успіхи й біди. Ми потрапили в біду. Члени благодійного фонду “Хвилі змін” показали себе нашими друзями. Вони надали нам свої продуктові набори”, – сказав директор “Міського центру турботи” Тимофій Слободниченко.

    Серед тих, хто отримав допомогу, переселенки з Харкова.

    “Ми дуже вдячні Центру турботи і взагалі всім церквам, всім організаціям, які видають гуманітарну допомогу, за те, що вони знайшли шляхи, як об’єднатися. Ми думали, що не отримаємо цю допомогу, але вдячні, продуктові набори отримали”, – говорить переселенка з Харкова Ніна Галич.

    “Я перший раз отримую допомогу в Центрі турботи. Ми завжди отримували в інших церквах. Дуже складна в нас ситуація з тим, що винаймаємо житло, воно дорого коштує. А ці продукти необхідні нам щодня, бо їсти, як кажуть, хочеться три рази на день. Щира подяка тим, хто долучився, допоміг і надав нам необхідну допомогу”, – каже переселенка з Харкова Євгенія Іванова.

    Співзасновник благодійного фонду “Хвилі змін” Руслан Кулик повідомив, роздали понад 200 наборів їжі від закордонних партнерів.

    “Знаючи, що в нас на складі є продуктові набори, ми запропонували нічого не скасовувати. Я християнин, православний, але думаю, що Бог один, і тут ділити не треба. Для нас важливо показати: незалежно, якого ти віросповідання, яка в тебе політична приналежність, який в тебе колір шкіри чи якісь інші погляди, важливо, щоб ти був людиною”.

    Найсвіжіше

    Популярне