Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній відвідав випуск капеланів Сил ТрО

    Блаженнійший митрополит Київський і всієї України Епіфаній у четвер, 18 травня, відвідав заходи, з нагоди випуску «Вишколу капеланів» Сил територіальної оборони Збройних Сил України.

    На урочистому зібранні були присутні командувач Сил Територіальної оборони ЗСУ генерал-майор Ігор Танцюра, заступник голови Синодального управління військового духовенства ПЦУ по співпраці зі Збройними Силами України протоієрей Леонтій Никитенко, офіцер служби військового капеланства Командування Сил територіальної оборони ЗСУ протоієрей Сергій Дмитрієв, військовослужбовці, капелани та гості, повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Предстоятель автокефальної Української Православної Церкви звернувся до присутніх зі словом та разом з командувачем Сил ТрО взяв участь у врученні капеланам сертифікатів про завершення навчання.

    «Усі ми є знаряддям Божим, тож покликані розвивати й вдосконалювати свої таланти, для служіння ближнім. Це особливо стосується священників – капеланів. Тож і ви пройшовши відповідне навчання вдосконалилися та зросли, щоб надихати наших воїнів – захисників, допомагати їм, давати їм духовну наснагу і розраду. Також ми усі повинні пам’ятати тих, хто віддав свої життя захищаючи даний нам Богом дар свободи і незалежності та завжди молитися за них. Нехай Господь допомагає усім нам рухатися вперед і наближати нашу перемогу», – зазначив Його Блаженство.

    Найсвіжіше

    Популярне