Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    У Хмельницькому відбулося перше судове засідання у справі побиття ексвійськового

    У Хмельницькому міськрайонному суді відбулось перше відкрите підготовче судове засідання по справі сутички, яка сталася між колишнім військовослужбовцем і священником під час богослужіння у Свято-Покровському кафедральному соборі, яка відбулась другого квітня.

    На перше відкрите підготовче засідання по справі сутички, яка сталася між колишнім військовослужбовцем і священником під час богослужіння у Свято-Покровському кафедральному соборі, яка відбулась другого квітня у Хмельницькому, з’явились обидві сторони процесу: двоє представників потерпілого Артура Ананьєва й обвинувачений Ігор Слободян та його захисник.

    Як розповів Суспільному захисник обвинуваченого Роман Косюк наразі йде виконання вимог процесуального кодексу.

    “В процесі судового розгляду ми будемо наполягати на тому, щоб були викликані й допитані свідки, які є на сьогодні заявниками, тому що за моєю інформацією, до правоохоронних органів міста Хмельницького входило близько сотні заяв від громадян міста Хмельницького про вчинення Артуром Ананьєвим злочину, передбаченою статтею 180 ККУ — це перешкоджання здійсненню релігійного обряду”,— розповідає Роман Косюк.

    Роман Косюк говорить, під час сутички обвинувачений Ігор Слободян діяв відповідно до вимог статті, тобто, затримував особу, яка вчинила злочин.

    “На момент події Ананьєв не був військовослужбовцем, ніде не працював, про що свідчить та довідка з Пенсійного Фонду, яку вони подали до судового засідання. Ананьєв прийшов в храм у військовій формі, при цьому зірвав релігійний обряд, чим на думку, мого підзахисного Слободяна, на думку ряду громадян, які подали заяви, вчинив злочин, і як злочинець, був затриманий Слободяном і іншими громадянами”, — каже захисник обвинуваченого.

    Потерпілий Артур Ананьєв каже, з січня 2023 року був звільнений з військової служби.

    “В момент ось цього, що відбувалося в храмі, я вже не був військовослужбовцем. Але заявляти, що я людина, яка не має ніякого відношення до війська, коли я 10 місяців воював, коли 20 метрів від мене падала ракета, то якийсь дядько, який проповідує руську культуру каже, що я не воював — це нонсенс. В мене також є службова характеристика, якщо комусь цікаво, то можу з нею поділитися”, — розповідає Артур Ананьєв.

    На момент досудового розслідування Ігор Слободян проживав у свого адвоката.

    “Він боявся за своє життя і за моєю порадою в той час проживав у мене у зв’язку із тим, що на теренах Інтернету з’являлися фотографії із чорною траурною стрічкою і текстом про те, що відбудеться прощання з Ігорем Слободяном. Саме тому я надав йому прихисток”, — каже Роман Косюк.

    Сьогодні, каже потерпілий у справі, його захисники надали усі клопотання до справи, на розгляд суду. Та говорить, на яке рішення суду сподівається.

    “По 125-ій — вона менше цікавить, більше цікавить 296, щоб притягнути до відповідальності усіх членів “братства”, яке займалося моїм побиттям. Потреба в моральному відшкодуванні, яке я отримаю, я його повністю передам на волонтерство”, — каже Артур Ананьєв.

    Нагадуємо, другого квітня під час богослужіння у Свято-Покровському кафедральному соборі, у якому відбувалося богослужіння УПЦ (МП), відбулась сутичка між колишнім військовослужбовцем і священником. Після того, була викликана поліція та повідомлена Служба Безпеки України. В результаті, того дня відбулися збори міської громади, на якій більшість проголосувала за перехід храму з УПЦ (МП) до Православної церкви України.

    Наступне судове засідання у справі відбудеться сьомого червня.

    Найсвіжіше

    Популярне