Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Проповіді Кіріла досі розміщують на ресурсі Черкаської єпархії УПЦ (МП)

    На офіційному сайті Черкаської єпархії УПЦ (що в єдності з МП) розміщені матеріали проповідей очільника РПЦ Кіріла.

    Увагу на це звернув увагу черкаський активіст Денис Гайда, пише РІСУ. 

    Крім того, там же розміщені світлини спільного Богослужіння настоятеля Черкаської єпархії Феодосія з Кірілом. Відповідно до посилання на розміщений матеріал, подія відбулась у 2015 році, тобто вже після початку російсько-української війни. У матеріалі зазначають, шо Феодосій, який на той момент мав статус боярського єпископа, відвідав інтронізацію святителя Тіхона у кремлівському храмі, де Богослужіння проводив Патріарх Кіріл.

    Також на сайті оприлюднена проповідь Кіріла до вірян, серед яких, зокрема, люди у формі військовослужбовців армії російської федерації.

    Ці матеріали з сайту Черкаської єпархії УПЦ (МП) не видалені, попри агресію російської федерації і її чітку та всебічну підтримку з боку РПЦ та її лідера Гундяєва.

    Нагадаємо, 6 квітня 2023 року Служба безпеки України повідомила митрополиту Черкаському і Канівському УПЦ (МП) Феодосію про підозру за ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників). 12 квітня Соснівський районний суд м. Черкаси обрав архиєрею запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт на 60 діб з обов’язковим носінням електронного браслета.

    Прокурори вже передали до суду обвинувальний висновок у справі єрарха.

    За даними слідства, керівник єпархії у своїх публічних висловлюваннях поширював заклики, що порушують рівноправність громадян залежно від їх расової, національної, релігійної належності та переконань, розпалюючи міжрелігійну ворожнечу на користь країни-агресора.

    Крім того, після російського вторгнення під керівництвом митрополита було оновлено офіційний сайт єпархії за шаблоном православних інтернет-ресурсів держави-агресора, а також додано гіперпосилання, за якими можна було переходити на сайти РПЦ.

    Священнослужитель забезпечував систематичне розміщення інформаційних матеріалів з наративами Московського Патріарха Кіріла і закликами до об’єднання Церков та суспільства задля перемоги Росії. Зміст публікацій містив ознаки виправдовування, заперечення та визнання правомірною збройної агресії РФ проти України.

    Найсвіжіше

    Популярне