П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    На Афоні триває відбудова келії де молитимуться українською мовою

    Після отримання Томосу про автокефалію Православна Церква України отримала можливість відродження української келії на Афоні. Обитель дасть змогу українським ченцям молитися рідною мовою та зберігати ідентичність.

    Про це повідомляють в пресслужбі ПЦУ.

    Це важливий проєкт, який вплине на українську церкву. Відбудова келії символізуватиме відродження України після війни.

    За рішенням Собору старців Святого Монастиря Пантократор давню келійну Обитель Святих Архангелів (Фалакру) було передано українському ієромонаху Паїсію (Кролю) для проживання та відбудови, повідомив митрополит Епіфаній.

    Ті, хто бажає, можуть допомогти відбудові за посиланням на сайті проєкту.

    Створення української келії на Афоні є важливим кроком для збереження української православної традиції. Це можливість підтримувати духовний зв’язок між українським народом і найважливішим осередком православного чернецтва у світі – Афоном.

    Відбудова української келії може надихнути українців, показати їх духовну силу в час війни. Це можливість інформувати світ про Україну та її православну традицію, розповідаючи про українських ченців на Афоні.

    Нагадаємо, на Афоні священники ПЦУ помолились за перемогу України і подарували монахам вишиті рушники . Також священнослужителі ПЦУ відслужили Літургію із братією монастиря на Святій Горі.

    Найсвіжіше

    Популярне