Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Держдеп США: світова ситуація із захистом свободи віросповідання ускладнюється

    За даними доповіді Держдепартаменту США, багато урядів у світі продовжують переслідувати релігійні меншини і обмежувати свободу віросповідання. У доповіді йдеться про переслідування уйгурської мусульманської меншини в Китаї, яке може розглядатися як геноцид і злочин проти людяності.

    «Уряди використовують закони про боротьбу з наверненням в іншу віру, богохульством, віровідступництвом, які забороняють акт залишення віри», – сказав, представляючи доповідь, держсекретар США Ентоні Блінкен. За його словами, такі неурядові організації, як Кампанія на захист уйгурів та Уйгурський проєкт із прав людини, документують геноцид та злочини проти людяності щодо громади уйгурів-мусульман у китайському Сіньцзяні, повідомляє «Голос Америки».

    США виступатимуть на захист свободи віросповідання та працюватимуть у цьому напрямку як на міжнародному, так і внутрішньодержавному рівнях, – заявив держсекретар.

    Також Ентоні Блінкен відзначив прогрес у розширенні свободи віросповідання в Бельгії, Бразилії, Канаді, ЄС та Центральноафриканській Республіці, вказав на досягнення громадянського суспільства та інших урядів по всьому світу у звільненні багатьох, хто був затриманий або увʼязнений за захист прав на сповідування своєї релігії чи переконань.

    Нагадаємо, УПЦ США продовжує підтримувати українців, що страждають від російської навали.

    Найсвіжіше

    Популярне