Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Візит українських церковників до Греції: обмін досвідом та угода про співпрацю

    Делегація Київської православної богословської академії ПЦУ на чолі з ректором професором протоєреєм Олександром Трофимлюком відвідала 16 травня Волоську академію богословських досліджень.

    Тут гості з України зустрілися з директором інституту професором Пантелісом Калайтзидісом із науковими співробітниками та митрополитом Деметріади Православної Церкви Греції Ігнатієм (Георгакопулосом), повідомляє протоєрей Олександр Трофимлюк на своїй сторінці у Фейсбуці.

    Делегацію супроводжував консул України в Салоніках Олександр Сосонюк.

    Головною метою візиту було налагодження наукових зв’язків та підписання Угоди про співпрацю між Київською православною богословською академією та Волоською академією богословських студій.

    Наприкінці, з благословіння предстоятеля ПЦУ митрополита Київського і всієї України Епіфанія, протоєрей Олександр Трофимлюк нагородив професора Пантелеїса Калайтзидіса відзнакою «Хрест свободи».

    На честь прибуття делегації КПБА до Волоської академії було влаштоване святкове прийняття.

    Волоська академія добре відома в усьому світі своєю сучасною програмою православного богослов’я, а також серією міжнародних семінарів, конференцій, лекцій, круглих столів і публікацій, які вона організувала на такі теми, як Православ’я та сучасність, Православ’я та секуляризація, Православ’я та права людини, теологія та сучасна література, теологія та філософія, екуменічний та міжрелігійний діалог, політична теологія, публічна теологія, феміністська теологія, релігія та глобалізація, релігійний націоналізм та фундаменталізм, міграція як теологічний виклик тощо.

    З 2019 року низка викладачів та студентів закладів вищої духовної освіти України щороку беруть участь у міжнародному стажуванні, яке проводить академія.

    Крім того, Волоська академія відома й тим, що у 2022 році схвалила та опублікувала декларацію про вчення «русского міра», також відому як Волоська декларація (грец. Διακήρυξη κατά της διδασκαλίας περί Ρωσικού Κόσμου‎) яку підписали понад 1600 богословів та священнослужителів Православної Церкви з Греції, Росії, Грузії, Румунії, України, Болгарії, Франції, Чехії, США, Лівану, Німеччини, Бельгії, Канади, Індії та Сербії.

     

    Найсвіжіше

    Популярне