П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Зростає кількість прихожан в новоствореній громаді ПЦУ, розвінчуючи міфи про порожні храми

    Православна парафія у селі Острійки на Білоцерківщині перейшла до Православної церкви України. Місцева громада, що перейшла з УПЦ (МП), руйнує міфи про малу кількість прихожан після переходу.

    Вже в першу неділю після переходу в юрисдикцію ПЦУ на богослужіння прийшло значно більше людей, ніж очікувалося, розповів священник ПЦУ Миколай Гопайнич.

    Прихильники московського патріархату стверджували, що після переходу громади в ПЦУ храми пустують. Але члени громади переконливо спростували ці твердження. Незважаючи навіть на те, що їм довелося молитися просто неба, через тимчасову відсутність власного храму, багато людей прийшли помолитися за Україну.

    “Це свідчить, що прихожани хочуть молитися за незалежну Україну в українській церкві”, – наголосив священник ПЦУ отець Миколай. Для них головне – не стіни храму, а можливість бути частиною ПЦУ.

    Як повідомляв Духовний Фронт України, на Білоцерківщині в селі Острійки віряни полишили УПЦ (МП). Настоятель храму священник Іван Ткач на збори громади не прийшов, хоча представники громади навіть їздили до нього додому запросити. Рішення про перехід до Православної Церкви України зазвичай приймається громадою на зборах, де голосують всі члени громади. Такі збори можуть бути скликані самостійно громадою або за ініціативою священника. Перехід парафії з однієї церкви до іншої може бути пов’язаний з різними причинами, включаючи релігійні переконання чи вторгнення росії в Україну.

    Фото: Фейбсук

    Найсвіжіше

    Популярне