Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Облрада Чернівців заборонила діяльність УПЦ (МП) в області

    Депутати Чернівецької обласної ради проголосували за заборону діяльності Української православної церкви в єдності з Московським патріархатом (УПЦ МП) на території області.

    Депутати попросили обласну держадміністрацію детально розібратися в законності безплатного надання в оренду храмів і церков УПЦ (МП), повідомляє Чернівецька обласна рада.

    Крім того, вони збираються звернутися до народних обранців Верховної Ради з проханням прийняти закон, який регулюватиме діяльність іноземних релігійних організацій в Україні. Законом передбачатиметься заборона діяльності іноземних релігійних організацій, які підтримують збройну агресію проти України, зокрема через виступи їх керівництва.

    Таким чином, прагнення Чернівецької обласної ради полягає у забороні діяльності УПЦ МП на території області та перегляді статусу надання в оренду її храмів і церков.

    В Чернівецькій області храмами УПЦ (МП) керує митрополит Мелетій (Єгоренко). Останній має російський паспорт і не висловлює чіткої підтримки українській державі. Натомість Мелетій уникає різких заяв проти Московського патріарха Кіріла, який підтримує “СВО”, щоб не наражатись на гнів керівництва РПЦ, але судиться проти президента України. Також Мелетій відмовляється переходити під юрисдикцію незалежної Української Церкви і залишається під юрисдикцією УПЦ (МП). Відомо, що Мелетія позбавили українського громадянства. 

    На Заході України ряд органів місцевого самоврядування прийняли рішення заборонити діяльність УПЦ (МП). Серед них Львівська, Рівненська, Волинська, Житомирська, Вінницька, Хмельницька, Тернопільска та інші області.

    Найсвіжіше

    Популярне