Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Судова справа щодо “храму-МАФу” біля Десятинної церкви затягується – МКІП

    Судова справа щодо демонтажу незаконної каплиці Української православної церкви (в єдності з Московським патріархатом) біля Десятинної церкви у Києві затягується через самовідвід суддів.

    Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України.

    “На 16 травня призначено судове засідання щодо розгляду апеляційної скарги релігійної громади УПЦ, яка не погодилась із рішенням суду першої інстанції. Відомо, що засідання може не відбутися, оскільки вже два судді заявили про самовідвід. Тобто справа про звільнення території Національного музею історії України від “храму-кіоску” УПЦ затягується, але позиція МКІП залишається незмінною – “храм-МАФ” біля Десятинної церкви має бути демонтовано”, – йдеться у повідомленні пресслужби міністерства.

    Там нагадали, що будівля каплиці розташована у буферній зоні пам’яток ЮНЕСКО, де заборонене нове будівництво, а також порушує ансамбль історичного археологічного комплексу “Десятинна церква”.

    Раніше Господарський суд Києва задовольнив позов Національного музею історії України та вирішив: усунути Національному музею перешкоди в користуванні земельною ділянкою; скасувати запис про державну реєстрацію права власності на нерухоме майно, а саме нежитлову будівлю, каплицю.

    Найсвіжіше

    Популярне