Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Помер єрарх Вселенського патріархату в Німеччинні

    Помер єпископ Арістіс Василіос, єпископ-помічник митрополії Німеччини.

    Як нагадує сайт Світло Фанару, Арістіс Василіос (Ціопанас) народився 4 травня 1939 року в селі Месаріста, Месолонгі. Спочатку він навчався в Церковній школі Патмосу, а потім у Теологічній школі Халки. Після закінчення навчання в 1963 році він був висвячений на диякона 9 червня того ж року, а потім був відправлений до Німеччини для подальшого навчання в Тюбінгенському університеті. Після трьох років навчання богослов’я та філософії, 23.10.1966 р. він був висвячений на пресвітера у Відні та направлений служити вікарієм православної парафії в Римі. 15 січня 1976 року обраний єпископом і 1 лютого того ж року висвячений у Женеві. Відтоді він служив Єпископом-помічником Священної Митрополії Німеччини. 

    Він сумлінно служив на відповідальних посадах, виконуючи багато місій, покладених на нього як Священною Митрополією, так і Вселенським Патріархатом.

    Похоронна служба відбудеться в середу, 17 травня 2023 року, в церкві Святих Петра і Павла, Штутгарт. Його тіло буде передано до Греції, щоб бути похованим згідно з його бажанням на його особливій батьківщині.

    Нагадаємо, українці візантійського обряду в Німеччині та Скандинавії переходять на григоріанський календар. Також українська православна громада у Німеччині приймала духовенство Української православної єпархії Західної Європи.

    Найсвіжіше

    Популярне