Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Архиєрей ПЦУ назвав захоплення росіянами храму ПЦУ у Криму “актом етноциду”

    Архиєрей Православної Церкви України, митрополит Кримський і Сімферопольський Климент назвав захоплення російськими силовиками храму кафедрального собору ПЦУ у тимчасово окупованому Сімферополі “актом етноциду” і закликав владу відреагувати.

    Климент звернувся до української влади, міжнародних партнерів і дипломатичного корпусу з проханням дати відповідну оцінку, повідомляє Український кризовий медіацентр.

    За його словами, це єдиний православний храм, який упродовж дев’яти років російської окупації півострова був основним центром українства Криму. Зараз судові пристави займалися, по суті, розграбуванням собору, заявив він.

    “Це не тільки релігійний, а й духовний і культурний об’єкт. Ми потребуємо захисту й особливої уваги до цієї ситуації. Зараз головне завдання – зберегти хоча б реліквії, святі мощі, ікони, предмети культового вжитку, які там залишилися. Закликаю українську владу дати відповідну оцінку”, – сказав Климент.

    Він розповів, що окупанти пояснили свої дії тим, що не було здійснено реєстрації згідно з російським законодавством.

    Під пащекування стосовно “гонінь на віруючих” в Україні 11 травня 2023 року російські окупанти почали грабувати Кафедральний собор святих рівноапостольних Володимира та Ольги Православної церкви України в Сімферополі

    Найсвіжіше

    Популярне