Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    «Вензель на туфлях»: символ «нєвіданного духовного возрождєнія», – священник ПЦУ

    Священник ПЦУ Віктор Мартиненко в своєму дописі у соціальній мережі звернув увагу на фото митрополита УПЦ (в єдності з МП) Павла (Лебедя) з вензелем на туфлях та підкреслив, що це квінтесенція періоду «нєвіданного духовного возрождєнія».

    Священник GWE також зазначив, що багато людей ззовні притомні та переконані, що утиск на віру відбувається, якщо у власника цих туфель заберуть його бізнес у Лаврі. Він закликав до змін, які б виходили за межі зміни ініціалів на туфлях.

    «Боже, як же хочеться щоб щось змінилося! Щоб на місце Мерседеса не заїхали Ауді і Порше… Щоб змінилося щось більше, ніж ініціали на туфлях…», – підсував священник.

    Нагадаємо, Скандальний екснамісник Лаври Павло під час обшуків носив шарф Louis Vuitton за 400 доларів і годинник за 36 тис. євро.

    1 квітня стало відомо, що Суд призначив митрополиту Павлу запобіжний захід – 2 місяці домашнього арешту. Його судять одразу за двома статтями: розпалювання ворожнечі та виправдовування злочинів росії.

    Митрополит Павло, за даними СБУ, радів окупації Херсону, та називав вторгнення РФ, «війною Америки і росії до останнього українця». Також він називав тероборону «ублюдками» і тримав зв’язок із Москвою. Також він закликав молитись за московського патріарха Кіріла і прокляв президента України.

    У 2013 році митрополит Павло критикував Євромайдан і дякував поліції. Він сумнівався в тому, що мітингувальники вийшли на Майдан безкоштовно, і заявляв, що учасники Євромайдану – “не захисники Вітчизни, а глузування з церкви”.

    Нагадаємо, під Києво-Печерською лаврою 1 квітня відбувались демонстрації противників і прихильників УПЦ (МП). Крім цього Кремль заявив, що росії не байдужа доля священників УПЦ (МП) у Лаврі і намагається підбурити українців до громадянського конфлікту.

    11 березня патріарх Московський Кіріл (Гундяєв), який благословляє ЗС росії вбивати українців, заявив про «відсутність юридичних обґрунтувань» для виселення монахів з Лаври. Пізніше він надіслав листа у якому назвав УПЦ (МП) «Московським патріархатом».

    Найсвіжіше

    Популярне