П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦ істерика через вручення підозри митрополиту Павлу, якого звинувачують у виправдовуванні загарбників

    РПЦ, яка благословила війну в Україні, заступилася за екс-намісника Києво-Печерської лаври Павла (Лебедя), якому напередодні вручили підозру, в тому числі щодо статті про виправдання агресії Росії.

    Джерело “РИА Новости” в РПЦ заявило, що дуже сподівається на звернення єрарха УПЦ (в єдності з МП) у міжнародні організації: “Хотілося б вірити, що владиці Павлу вдасться звернутися у міжнародні правозахисні структури, проте надій на те, що вони допоможуть, все менше”.

    Виселення УПЦ МП, яка намагається себе публічно відокремити від РПЦ, а також вручення Павлу підозри у Російській Православній церкві називають “беззаконням” і “знищенням Української церкви”, яка “несла своє служіння” в святинях “протягом багатьох століть”.

    “Переміщення владики Павла під домашній арешт має просту і цинічну мету перешкодити йому у несенні служіння і перешкодити захистити тих віруючих, які мають намір відстоювати свої права, в тому числі право молитися в належній їм святині”, – сказав він.

    Нагадаємо, радник кремлівського диктатора Пєсков заявив, що росії не байдужа доля священників УПЦ (МП) у Лаврі. Таким чином російські окупанти намагаються зробити УПЦ (МП) ведмежу послугу і простягнути руку допомоги цій релігійній організації. Звісно, що в умовах повномасштабної війни росії проти України, така допомога лише викличе додаткову ненависть до представників УПЦ (МП). Такими заявами загарбники хочуть спровокувати конфлікт і кровопролиття між українцями.

    Нагадаємо, правоохоронці провели обшуки в оселі митрополита УПЦ (МП) Павла (Лебедя).  У оприлюднених спецслужбою розмовах, митрополит Павло радіє окупації Херсону та повторює наративи росії щодо повномасштабного вторгнення.  Також він називав тероборону «ублюдками» і тримав зв’язок із Москвою. Він закликав молитись за московського патріарха Кіріла і прокляв президента України.

    Раніше у РНБО розповіли, як Україна виселить УПЦ (МП) з Лаври і чому провокації не спрацюють. За словами Олексія Данілова «фізичної сили не буде» під час виселення з Лаври.

    Як повідомляв Духовний Фронт України, Синод УПЦ (МП) закликав до «непохитного стояння у вірі», але без розбрату.

    Раніше проросійські пропагандисти і представники РПЦ вже підбурювали ченців і керівництво УПЦ (МП) до силового протистояння із владою та суспільством України. Ці «захисники» УПЦ (МП) прагнуть, щоб ченці до останнього фізично утримували Лавру і бились із правоохоронцями. Зокрема відомий богослов РПЦ Ципін закликав ченців УПЦ (МП) не покидати Лавру, не підкорятись, чинити опір, щоб їх силою виганяли.

    Найсвіжіше

    Популярне