П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Суд призначив митрополиту Павлу запобіжний захід, – ЗМІ

    Суд призначив екснаміснику Києво-Печерської лаври митрополиту УПЦ (в єдності з МП) Павлу (Лебедю) два місяці домашнього арешту із забороною на спілкування із вірянами.

    Про те, що митрополит Павло перебуватиме під домашнім арештом, повідомляє ТСН.

    Саме про такий запобіжний захід просили прокурори.

    «Слідство встановило, що починаючи з 24 лютого 2022 року Петро Лебідь (митрополит Павло) вирішив виправдовувати агресію РФ, будучи намісником Києво-Печерської Лаври шляхом спілкування з парафіянами монастиря», – заявив прокурор і попросив суд помістити єрарха на 2 місяці під домашній арешт з носіння браслета.

    Митрополит Павло, за даними СБУ, радів окупації Херсону, та називав вторгнення РФ, «війною Америки і росії до останнього українця». Також він називав тероборону «ублюдками» і тримав зв’язок із Москвою. Також він закликав молитись за московського патріарха Кіріла і прокляв президента України.

    Нагадаємо, під Києво-Печерською лаврою сьогодні відбувались демонстрації противників і прихильників УПЦ (МП). Крім цього Кремль заявив, що росії не байдужа доля священників УПЦ (МП) у Лаврі і намагається підбурити українців до громадянського конфлікту. 11 березня патріарх Московський Кіріл (Гундяєв), який благословляє ЗС росії вбивати українців, заявив про «відсутність юридичних обґрунтувань» для виселення монахів з Лаври.

    Найсвіжіше

    Популярне